Hierbij doen wij (KNBB) u graag weer een corona update toekomen.

Eerder hebben wij u geïnformeerd over de mogelijke beperkingen voor het spelen van biljart die konden ontstaan door de voorgenomen regels mbt zitplaats/zitten. Wij hebben de afgelopen weken enorm veel energie gestoken in het lobbytraject om de instanties zoals de ministeries, KHN, NOC*NSF en Veiligheidsberaad/regio’s te overtuigen om ondanks de 1,5 meter en zitplaats het biljarten toe te staan in alle accommodaties (horeca, recreatie, gemeente, sport). Vorige week hebben we de lobby opgevoerd met als doel de aanwijsbrief van VWS en de modelnoodverordening positief te beïnvloeden. We kunnen trots zijn op het behaalde resultaat want in zowel het sportprotocol alsook in de noodverordeningen wordt biljarten expliciet vermeld. Hiermee mag er overal onder de geldende regels gespeeld worden. Zelfs wedstrijden en toernooien mogen weer. Ook dit maakt weer duidelijk waar we als vereniging met elkaar toe in staat zijn.

Nieuwsberichten
Hieronder een kleine selectie van de laatste nieuwsberichten die ook interessant zijn voor de verenigingen en lokaliteiten

Nieuw reserveringsplatform 24Play moet ervoor zorgen dat er weer gebiljart kan worden
het spelen verantwoord te laten gebeuren en de locaties daarbij te ondersteunen, hebben wij een reserveringsplatform ontwikkeld waarmee het reserveren veilig en op een leuke manier kan. We hopen met ‘24Play’ de locaties te ondersteunen door de klanten en het aan de horeca verbonden spelaanbod samen te brengen. NOC*NSF heeft er zelfs een artikel over 24Play gepubliceerd. De app is wordt komende week gelanceerd en op 7 juli is er voor deelnemende lokaliteiten een webinar. Lokaliteiten kunnen zich al aanmelden via info@24play.nl

Aanvullend voorlichtingsmateriaal voor verenigingen 

Om sportverenigingen te helpen zijn er op basis van het nieuwe sportprotocol voorlichtingsmaterialen ontwikkeld om weer veilig samen te sporten. Denk hierbij aan posters met richtlijnen voor op de sportaccommodatie en de sportkantine/clubhuis. Deze zijn zowel te downloaden voor online als print. Er is ook een set informatieborden beschikbaar waarmee clubs hun accommodatie van routing en van informatie op specifieke plekken kunnen voorzien. 

Download alles hier 

10% korting corona beschermingsproducten verenigingen/lokaliteiten
Alle bij de KNBB aangesloten verenigingen, clubs en/of lokaliteiten waar KNBB competities plaatsvinden kunnen met 10% korting allerlei beschermingsproducten aanschaffen bij de Kantoorspecialist. Producten zoals desinfectiematerialen, vloerstickers en desinfectiezuilen waarmee het op uw locatie veiliger en hygiënischer gemaakt kan worden voor de bezoekers die een potje komen biljarten, snooker of poolen. Zie hier voor meer informatie.

Samen een sterke bond
Juist deze crisis maakt duidelijk wat het belang is van samenwerking en een sterke bond. We merken dat er steeds meer verenigingen dat ook inzien en hun leden die niet aan competities/pk’s meedoen aanmelden voor het basislidmaatschap, een hele positieve ontwikkeling. We bieden als totale KNBB (KVC/Secties/Koepel) niet alleen de pk’s en competities (sport), maar veel meer. Denk aan lobby, promotie en evenementen, maar denk ook aan bijvoorbeeld reglementering, ICT/softwareontwikkeling, gehandicaptensport, opleidingen, verenigingsondersteuning, juridische helpdesk en kennisdeling. Diensten waar iedereen wat aan heeft. Hoe georganiseerder we als biljartsport zijn hoe meer we kunnen betekenen en dus hoe meer diensten er aangeboden kunnen worden. Kortom, hoe meer leden we gezamenlijk hebben, hoe sterker we als biljartsport/spel zijn! Het lidmaatschap voor deze zogenaamde niet-spelende leden is slechts €5,- per jaar(!). Met een bijdrage van slechts twee kopjes koffie per jaar kun je dus het verschil maken en jouw geliefde biljartsport laten groeien. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 40% van de leden niet door de verenigingen worden aangemeld. Het is juist in het belang van de verenigingen dat de biljartsport en spel in positieve zin vooruit gaat en daarom is het zo belangrijk dat de verenigingen al hun leden aanmelden. We stellen het op prijs als u dit bekendmaakt onder alle bij u aangesloten verenigingen.

Op www.knbb.nl/coronavirus worden bijna dagelijks updates en nieuwsartikelen geplaatst waardoor u up to date blijft.
Als er bij u naar aanleiding van Corona vragen zijn dan kunt u deze het beste stellen via info@knbb.nl. Wij zullen er alles aan doen om deze zo snel als mogelijk te beantwoorden.

Met sportieve groet,

Willem La Riviere

directeur

Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB)

Wilt u het laatst gepubliceerde nieuws m.b.t. het KNBB Corona beleid lezen KLIK DAN HIER

T 0306008404 – M 0610559031

E w.riviere@knbb.nl

www.knbb.nlwww.carambole.nlwww.poolbiljarten.nlwww.driebanden.nlwww.snooker.nl


Bondsbureau: 030-6008400, tijdens werkdagen bereikbaar tussen 09:30-12:45 en 13:15-16:00. Post- en bezoekadres: KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein